Gedicht

Wij zijn reizigers,
we reizen in het leven
we kiezen ervoor geen vaste plek te hebben.
Wij zijn Sherpa’s steeds op pad
Het pad van loslaten en verder gaan
Het pad van nieuw creëren
Ballast meenemen en transformeren
Steeds meer onthecht,
maar des te meer in vrijheid verbonden! 

Inge

Niewsbrief maart 2016

“Sherpa gaat naar Mars”

Het is weer Pasen, voor de derde maal op rij worden we uitgedaagd om met Pasen te veranderen en of te transformeren. Opnieuw vindt er bij ons, Inge en Marlies, een wederopstanding plaats.Nu kwam de uitdaging heel erg van buitenaf.

Zoals sommige van jullie reeds al wisten moesten we de IJsselkade verlaten omdat het pand verkocht is.

Het was niet zomaar een verkoop. Een verkoop die vroeg om transformatie, overgave en vooral veel vertrouwen. En dat was er zeer zeker, maar soms met moeite en pijn, maar steeds weer overwon de liefde en het vertrouwen!! En konden we terugkeren naar volledige overgave. Blijven geloven in het goede en dat alles een functie, een zingeving heeft, ook als je haar even niet ziet. 

We zagen de verkoop al aan komen en ook het nieuwe pand was reeds in zicht, maar niets was nog zeker.

Tot op Goede Vrijdag om 14.00 uur het verlossende woord van de makelaar kwam………..“Sherpa” gaat naar Mars!

De auto’s stonden reeds vol geladen, spullen waren ingepakt… we konden vertrekken. Twee dagen duurde het, met hulp van lieve vrienden konden we op eerste Paasdag neerploffen. 

“Sherpa” is op Mars aangekomen! 

Tijdens de invallende avondschemer van de eerste Paasdag, zijn Inge en ik toen iedereen weg was, opnieuw en nu voor de laatste keer naar de IJsselkade gegaan.

Hand in hand zijn we door alle schone lege ruimtes gelopen, hebben we moe, maar voldaan, dankbaar afscheid genomen van deze, voor ons bijzonder plek!

Met veel liefde, inzet en dank hebben we 41 maanden, bijna 3,5 jaar het prachtige pand mogen beheren. Velen hebben in die jaren de weg naar ons gevonden en het heeft ons persoonlijk maar ook als ‘’Sherpa’’ meer zichtbaar gemaakt.

En nu, vraagt de kosmos van ons heel iets anders ook al is het van hetzelfde. Het nieuwe pand is in haar bouw en ligging totaal anders en niet vergelijkbaar met het pand aan de IJsselkade, maar wederom bijzonder. We hebben dit pand ‘’gekregen’’ om een bijdrage te leveren aan: ‘het licht’ naar Zutphen Noord te brengen en het te verbinden met de kern, het hart, van het oude Zutphen’. 

We zitten aan de andere kant van het spoor, waar veel nieuwe grote en kleine initiatieven hun opstart vinden, denk aan ‘’Het Koelhuis’’, ‘’Het Dagelijks Bestaan’’, ‘’De Driekant”, ‘’De Bio-Toko’’, ‘’Het Pakhuis’’ en nu ook ‘’Sherpa’’ als Spiritueel centrum en Trainingsbureau, hoe mooi is dit?  

We zitten nu zeven dagen in het nieuwe pand, druk bezig met schoonmaken, inrichten en voelen ieder dag hoe bijzonder dit pand is!

De energie om het pand heen is ‘’industrie’’, koopplein (Gamma, Blokker, Kwanten e.a.), maar het gebouw zelf is heel licht van energie en hoeft nauwelijks energetisch geschoond te worden in tegenstelling tot het pand aan de IJsselkade, dat gebouw vroeg continu om hoge reiniging en afstemming. 

Maar het pand aan de IJssel heeft dan ook twee oorlogen meegemaakt, is om en nabij ‘n eeuw ouder en draagt in die zin veel meer verleden met zich mee. Ons nieuwe pand is vitaler, lichter, groter, ‘n ‘eerlijk’ gebouw en dat voelt aangenaam. Dat is meteen merkbaar als je binnen stapt, de deur naar de rode gang opent…Het is een ‘gezond’ gebouw zonder oorlog, zonder trauma’s. We zijn wederom heel dankbaar want hier hadden we helemaal niet op gerekend en voelt daarom dan ook als een uitzonderlijk geschenk!!

Het nieuwe pand daagt ons uit om dat wat al op de plank ligt en voornamelijk door Inge binnen bedrijven wordt aangeboden, omdat nu zelf weer, in eigen beheer onder de “Sherpa vlag” aan te bieden.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan: De training, Persoonlijk Leiderschap. Workshop M.B.T.I. (persoonlijkheidsprofiel). Wat maakt dat jij bent, die je bent en doet wat jij doet? De grondlegger van deze theorie is Carl Gustav Jung. Effectief communiceren o.b.v. N.L.P. en T.A.. Vitaliteitstraining, je leven weer in balans brengen. 

Bewust Zijn, leven in het hier en nu (loskomen uit het verleden). 

Data, kosten en overige is vanaf mei te vinden op onze webside onder de kop agenda.   

Ik, Marlies, zal de komende tijd voornamelijk ‘onzichtbaar’ bezig zijn, door mij op de achtergrond dienstbaar te maken aan het “Polhuis” en dat wat er in gaat gebeuren te faciliteren. En ik zal bezig gaan zijn met het ontwikkelen van wat er nog mag gaan gebeuren om ‘’Sherpa’’ te laten groeien. Onze nieuwe locatie “Het Polhuis” biedt daarin een grote, maar mooie uitdaging. 

Met mijn eigen werk, als genezer, medium zal ik nu even niet naar buiten treden. Omdat ik zelf nog een stap te zetten heb om op een diepere/andere laag in mezelf aan te komen, om daarmee in ‘mijn dienend leiderschap’ nog meer aanwezig te kunnen zijn.Daarvoor zal ik opnieuw een reis naar binnen gaan maken om deze lagen in mezelf te (her)ontdekken, aan te kijken, op te schonen, te bevestigen, te transformeren en opnieuw te verbinden met die, die ik al reeds ben.

Om deze reis te maken geef ik mezelf een sabbatical. Ik zal mij publiekelijk dus nog meer terugtrekken naar de achtergrond en mij voornamelijk bezighouden met schrijven, werken met mijn handen: de klei in, beeldhouwen, met verf kliederen e. a. Daarnaast zal ik door blijven gaan met het maken van ‘Zonnekind’ poppen (deze zijn te koop) voor de kleine poppenmoeders, maar zeer zeker ook voor het kind in de volwassenen. Omdat ik er van overtuigd ben, dat ondanks pijn en trauma’s de grootste kracht/genezingsbron in ons zelf ligt, in het kind in ons, daarom wil ik ze blijven maken. 

Ik zal wel aanwezig blijven bij de familie-opstellingen, deze vinden iedere laatste zaterdag van de maand plaats.  

Onze opening is op zaterdag 16 april a.s. van 13.00 uur tot 17.00 uur, voel je welkom!

Pollaan 49,7202 BV Zutphen (Industrieterrein “de Mars”) 

Graag tot zien op Mars in het “Polhuis”. 

Lieve groet, Inge en Marlies.