Mijn naam is Inge

Mijn naam is Inge Schultze (1969).

Ik ben iemand die bruggen bouwt en verbindingen legt. Ik ben flexibel en hou van een dynamische omgeving. Ik ben een echt “mensen mens”.

Zelf heb ik jaren lang op het hoogste niveau getafeltennist in binnen – en buitenland. Tevens heb ik binnen de sport de nodige coaching en trainingservaring opgedaan.

Na gestopt te zijn met mijn tafeltennisloopbaan heb ik in 1989 de overstap naar de politie gemaakt. Na enige jaren in het uniform en als observatierechercheur te hebben gewerkt, heb ik de executieve dienst verlaten om binnen de politieorganisatie loopbaanadviseur te worden.

Coach en trainer

Naast loopbaangesprekken en het begeleiden van leiderschapstrajecten, coachte ik verschillende mensen en gaf trainingen binnen mijn vakgebied zoals, teambuilding op basis van M.B.T.I., loopbaantrainingen en trainingen op het gebied van competentiemanagement, voor zowel medewerkers als leidinggevenden.

Ook was ik vertrouwenspersoon binnen de politie Noord- en Oost Gelderland.

Omdat ik mij verder en breder wilde ontwikkelen ben ik bij ”Phoenix” in Utrecht terecht gekomen, waar ik de driejarige opleiding Professionele Communicatie heb gevolgd. Daarnaast ben Ik daar opgeleid in T.A. (Transactionele Analyse) en Systemisch werken, dit alles met een erkend diploma en of certificaat. Ik ben Master N.L.P. (Neuro-Linguïstisch Programmeren) en ben ik in het bezit van een trainersdiploma.

Systemisch werk/ familieopstellingen

In 2011 heb ik tevens de vervolgopleiding systemisch werk / familieopstellingen afgerond bij Sonar. Ik ben gecertificeerd loopbaanadviseur en M.B.T.I. afnemer.

Tevens heb ik om mij spiritueel te ontwikkelen aanvullende opleidingen gevolgd zoals Aura Reading en Healing, het waarnemen van energie en die gebruik ik ook om me beter te kunnen afstemmen op mensen die ik train of coach.


Ik heb mijn baan bij de politie enkele jaren gecombineerd met mijn trainingsbureau ”Sherpa” tot ik zover was om na 21 jaar op verschillende afdelingen bij de politie te hebben gewerkt, mezelf geheel in te zetten voor mijn bedrijf en zelfstandig verder te reizen.

In de laatste jaren heb ik ook als docent studenten begeleid in Systemisch werken (familieopstellingen). Ik heb aurareading en healing cursussen gegeven. Daarnaast zit ik in het bestuur van ”Bewust Zijn in Zutphen” en ben ik vertrouwenspersoon van de Nederlandse Tafeltennisbond, Squashbond Nederland” en Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond.

Vanuit Sherpa word ik ingehuurd als trainer bij Mentoris en geef daar de opleiding “Docent als tweede beroep” (Leid op voor: post HBO pedagogische dydaktische vaardigheden).

Ook geef ik verschillende trainingen bij Cooperatie Schoonderwoerd in Utrecht waar ik tevens bestuurslid ben.

Ik ben een Sherpa!

Ik ben goed in staat om mensen zowel in groepen als ook één op één te spiegelen, en te begeleiden. Door ze veiligheid te geven kunnen ze op onderzoek gaan in hun binnen en buitenwereld en in dat proces reis ik graag met ze mee en ben ik even hun gids. Mijn kracht is onder andere mijn laagdrempeligheid en dat ik snel tot de kern kan komen. Ik zie de patronen achter het gedrag en plaats dat in een breder perspectief. Doordat terug te geven, geef ik mensen inzicht en krijgen ze de kans om ingesleten gedrag te veranderen.


Daarnaast voel ik makkelijk de trilling van de ziel van de ander, waardoor ik vaak op een dieper niveau kan voelen wat er nodig is.

Spiritualiteit is voor mij dan ook zo verweven met het alledaagse leven dat ik niet eens weet hoe ik het moet benoemen omdat het voor mij zo vanzelfsprekend is.

Mijn motto is om zoveel mogelijk een ”hemel op aarde” te creëren. Zodat mens, dier en de natuur er beter van worden. De aarde minder vervuild raakt, dieren beter verzorgd en gezien worden als een levend wezen. En dat onze rijkdom en zorg op aarde beter en eerlijker verdeeld worden onder de mensen en daarin neem ik mijn eigen verantwoordelijkheid.
 
Ik werk vanuit het hier en nu, want ik geloof dat elk patroon groot of klein zich in het hier en nu laat zien. Ik ben daarin directief en geloof dat ieder gezond mens daarin zijn of haar eigen verantwoordelijkheid heeft.

Dit alles kan ik doen doordat ik mij met vallen en opstaan heb ontwikkeld. Ik heb de dalen gezien en de toppen bereikt en ervaren dat er iedere keer weer een nieuwe uitdaging ligt. Ik wil mijn levenslessen en inzichten graag doorgeven aan anderen!