Gedicht

WIE BIJ DE BRON WIL KOMEN, MOET DE STROOM NEMEN.

“SHERPA IN DE STROOM”

Hierbij onze nieuwe brief, eerder dan we gewend zijn, omdat er weer nieuws is!

Twee jaar geleden zijn we op een boerderij gaan wonen op een mooie plek rondom Zutphen, maar het wonen daar kreeg een naar randje, waardoor het voelde alsof we buiten aan een halsband woonde.

Dat dit ons niet in de koude kleren is gaan zitten, voelen we nu pas écht, nu we eruit zijn gestapt.  We krijgen weer adem, we voelen onze kracht, onze vrijheid, onze inspiratie weer toenemen en daar zijn we ongelooflijk dankbaar voor en blij om!

Momenteel wonen we opnieuw buiten maar verder weg van Zutphen zodat we deels ook in ons werkpand wonen en dat bevalt ons enorm. Het geeft een blik in de toekomst want het is onze droom om werk en privé in één pand onder te brengen en we zijn dan ook op zoek naar een pand waarin dit te combineren is. Een pand wat buiten ligt dat de mogelijkheid biedt om groepen te kunnen laten slapen. Nu hebben we een prachtig groot pand met veel mogelijkheden, heel veel kamers maar zonder sanitaire voorzieningen en niet buiten. 

Een oud hotel, kasteel, herenhuis, bejaardenhuis zou prachtig zijn. Het blijft mooi om dromen en verlangens te hebben, dat geeft zingeving, inspiratie en kracht. En om ondertussen dankbaar te zijn wat er al is, want dat voelen we ook. We zijn enorm dankbaar voor wat er in ons, in ons leven plaats vindt en wat er om ons heen gebeurd!  

Doordat de omstandigheden veranderd zijn en daarmee meer energie vrij komt bij mij, hef ik, Marlies, mijn sabbatical op en ben weer begonnen met werken. Er kunnen weer afspraken gemaakt worden voor persoonlijke sessies, waarin ik “in afstemming met de andere wereld”, jouw vragen beantwoord en je zicht kan geven over jouw leven, jouw ziel/levensvragen.

Gedicht

Ver-halen, ver-woorden vraagt training.
Training roept kunde, de menselijke maat.
In den beginne was het woord,
maar het woord werd met het woord verward.

Zo anders is: uit het stille midden
de oorspronkelijke stem laten roepen en hoorbaar maken.
Kunst vraagt kunde, toewijding inwijding

Onder leiding van Inge, zijn we afgelopen week samen gestart met de opleiding Systemisch werken, familieopstellingen. De opleiding is vol maar er staan nog mensen op de (wacht)lijst, dus in het najaar zullen we opnieuw starten met de opleiding systemisch werken. Het eerste blok was een prachtige tweedaagse. Ik vond het bijzonder om te zien en te horen hoe Inge de wetenschap van het niet weten, van het wetende veld, wist uit te leggen. Hoe de cursisten nieuwsgierig, krachtig en kwetsbaar, in vertrouwen dit proces met elkaar zijn aangegaan. Want deze opleiding is ook een proces, dat kan niet anders omdat ieder ook haar/zijn systeem meebrengt. 

Doordat onze woon/werk omstandigheden zijn veranderd, en omdat er nog weinig aanmeldingen waren, is ook één programma veranderd. In april/ mei zouden we bij ‘’Savita” een nieuwe V.V.V. zes daagse houden. Deze V.V.V.-zesdaagse bij ‘Savita” in Duitsland is veranderd in een V.V.V.-weekend in Zutphen, in ons eigen pand. Inmiddels hebben meerdere vrouwen zich opgegeven, dus wacht niet tot het laatste moment als je erbij wilt zijn.

V.V.V. Vierdaagse (weekeind) in Zutphen, deze staat inmiddels al in het programma en is dus op de site terug te vinden. Voor sommige was het oprecht jammer dat het niet door gaat, omdat naar Duitsland gaan, ook een beetje als vakantie voelde en dat snappen we heel goed, je bent dan ook écht even weg.  Maar we kregen ook reacties op de “Zussenavond” dat men het juist fijn vond dat het in Zutphen wordt aangeboden. Hoe dan ook we hopen op een mooie vierdaagse aan de Pollaan, voor ons ook een experiment om dit te doen. Maar door de opleiding Systemisch werken heb ik ervaren, ook al gaan de mensen naar huis, we toch met z’n allen in staat zijn om de energie vast te houden en de volgende dag gewoon weer op te pakken. Ik was persoonlijk bang dat dat niet zou lukken maar die angst blijkt ongegrond. Dus op naar de vierdaagse, want ik heb nog wel wat te kleien om straks met de mensen te kunnen gaan ‘’Raku’’ stoken zodat iedereen ook het zelf geglazuurde Raku werk mee naar huis kan nemen en er ook wat te kiezen valt.

Binnenkort komt ook mijn atelier (grote oven, kleiwals) naar de Pollaan, deze staat nog steeds in Dordrecht, wie weet schept ook dat weer mogelijkheden. Kortom er is veel goede beweging in en om ons en dat voelt bijzonder, als een kijkje in de toekomst, waar wonen en werken samenvalt? 

De “Sherpa/Savita” avonden gaan gewoon door daar is niets aan veranderd, 15 april is de eerste volgende avond weer, zie onze agenda, het thema is: “Je opnieuw verbinden met je hartkwaliteit Eenheid”, dit zal in de sfeer gaan van de voormalige Stilte-Kracht avonden, die we aan de IJsselkade 8 gaven! 

Delen en verbinden:
Afgelopen vrijdagavond was er weer een “Zussenavond”, maar liefst 50 vrouwen waren aanwezig, de energie in ons in het pand stroomt! Een van de zussen werkt met Syrisch vrouwen en daardoor hadden we onverwacht Syrische zussen in ons midden, want een integratie, hoe heerlijk en mooi. Een Syrisch vrouw trad voor ons op met drum en een Arabisch lied, ook waren er enkele zussen die met de Syrisch vrouwen een optreden gaven in het Arabisch, nog wel, petje af! Het thema was samen muziek maken en zingen. Er waren dan ook mooie optredens, met gitaar, piano, Indiaanse liederen, kortom een prachtige “Zussen rond Zutphen’’ avond. Velen voor ons nog onbekende zussen, die via dit evenement de weg naar ons hebben gevonden en dat maakt ons blij. DELEN, co creëren, vermenigvuldigen SAMEN VERBINDEN. Deze tijd vraagt van ons dat we uit het individualistisch tijdperk gaan stappen en ons verbinden met de ander, samen werken, met het collectief, ons bewust worden van het meervoud van delen, spiritueel bewustzijn vanuit een geopend en liefdevol hart. Dat is wat de aarde, de mens en alles wat leeft nodig heeft. Vervuiling gaat natuurlijk veel verder dan alleen het klimaat, het gaat ook over onrecht, verdeeldheid, energetisch vervuiling, dit vraagt ook om samenwerken. En dat kan zomaar beginnen in een keuken aan de Pollaan op het industrieterrein in Zutphen.

Dat vraagt deze tijd en dat wordt vooral gevraagd van vrouwen, wij zijn tenslotte toch de ware verbinder, scheppers, door ons biologische vorm van zijn, regeerders, economen van het gezin. Dit laten Afrikaanse vrouwen ons vaak zien, hoe zij hun gezinnen dragen, vanuit het collectief van eenheid. Dát is Vrouwenkracht, dat is wat onze wereld en wijzelf nodig hebben, vrouwen verenig je en laat je eigen belang los, het ‘’betaald’’ zich dubbel en dwars terug. Ook de vrouw in de man mag opstaan we hebben de mannen ook nodig in het gehele helingsproces.

Wij wensen jullie allen mooie Paasdagen, het feest van wederopstanding en transformatie en dat gunnen we een ieder want daar gaat deze tijd over, sta op, transformeer en vermenigvuldig je!

Warme groet en liefs van Inge en mij, Marlies.  

Graag tot zien op Mars in het “Polhuis”.   

Lieve groet, Inge en Marlies.