Gedicht

‘’Wie anders dan de Liefde is in staat mij te leren de leegte lief te hebben.                                                Het is de Liefde die mij steeds weer bij de hand neemt en mij de wonderen toont.
De Liefde is het die mij raakt in het diepst van mijn ziel
en mij een beeld schept dat mij buiten de rand van mijn bestaan brengt. Wie anders dan de Liefde kan mij geleiden tot buiten de grenzen van mijzelf. 
En is het niet de Liefde zelf die mij laat zien dat mijn hart, mijn leven, mijn zijn, een ruimte van Liefde is? 
Een uitnodiging, een opening, een leegte, om grenzeloos te zijn en lief te hebben?’’ 

Marlies

Sherpa van binnen naar buiten.

Nieuwsbrief juni 2015.

Beste lezers, welkom! 

Steeds weer is er de behoeft om meer nieuwsbrieven te schrijven maar als er geen dienend en waarlijk nieuws is, voelt het beter dat toch niet te doen. Tijdens de Stilte-Kracht avonden komen er mooie teksten voorbij die voor iedereen toegankelijk zijn en waarin veel gezegd wordt. De avonden zijn altijd vol en dat voelt fijn, de thema’s gaan steeds dieper het proces van bewustwording in. Vanuit deze avonden is dan ook de vraag gekomen om deze teksten uit te gaan geven, zodat het terug gelezen kan worden en ten alle tijden toegankelijk is. Dat is iets waar we flink mee bezig zijn of en hoe? Dus dit ligt in het vat en er wordt aan gewerkt!

Thema’s die het afgelopen jaar aan bod kwamen en voor verdieping en bewustwording hebben gezorgd waren o.a.:Verlangen, Trouw, Vergeving, Verbinding, (ont)Hechting, Vrouwenkracht, Verwondering, Compassie, Evenwicht/Balans, De Kracht van de Stilte, Veerkracht, Transformatie van het Hart/ Universele Liefde, Transparantie, Bewustwording van Energie, Waarnemend en Aandachtig Aanwezig Zijn, Zelfcompassie, in Waarheid Zijn met Jezelf, Het Herbergen van Eenheid, Op weg naar je Persoonlijke Essentie, De Ontmoeting met je Heilige ruimte, Je Lichaam als Instrument, Helder Waarnemen, Weefsels van de werkelijkheid, De behoefte onder de belemmering… , Het kind in jou, Erkennen, Helen en bekrachtigen!

Wat betreft de Stilte-Kracht avonden hebben wij even vrij genomen om onze plannen meer gestalte te geven. 8 Juli is onze laatste avond voor de zomer. 19 Augustus beginnen we weer met de nieuwe Stilte-Kracht avonden. Deze avonden hebben een wisselende samenstelling qua mensen, dus voel je welkom! 

Ik heb begrepen van Inge dat niet iedereen weet dat ik, Marlies, ook individuele sessies geef, waarin ik mij afstem op de ander en in contact treed met ‘’het Hogere in mij en door krijg’’ wat op dat moment belangrijk is voor jou. Soms is dat in contact komen met een dierbare overledene, die je wat te zeggen heeft of krijg ik andere informatie die van belang is. Als medium ben ik dienstbaar aan de ander en functioneer ik als een open kanaal, als intermediair zeg maar tussen ‘’hier en ginds’’. Ik heb een groot collectief van spirituele, genezende en wijze krachten achter mij staan waaraan ik zeer toegewijd ben. Ik sta ten diensten van hun en zij staan ten diensten van mij en aan hen die bij mij zijn met vragen, die over van alles kunnen gaan op het gebied van zelfinzicht, werk, passie, genezing, spirituele bewustwording….. Daarom via deze weg deze extra informatie.

Daarnaast is Inge als een ware “Sherpa” buitenshuis aardig op pad. Naast het trainen en coachen van  particulieren en politiemensen op onze eigen locatie, is ze gevraagd door trainingsbureau ‘’Schoonderwoerd’’ om de ‘’KIJK’’ (kom in je kracht) training te geven binnen het bedrijfsleven. En ze doceert, sinds de oprichting van Instituut ‘’Mentoris’’, mensen die onderwijs als tweede beroep hebben gekozen. Hiermee krijgen ze de bevoegdheid om onderwijs te mogen gaan geven binnen het M.B.O. en H.B.O.. Voordat ‘’Mentoris’’ van start ging (2014) is Inge, samen met anderen druk bezig geweest met de  ontwikkeling van dit lesprogramma.

Op onze Website kunnen jullie vinden wat we nog meer doen, maar hier even een inkijkje van wat we zoal doen naast de Stilte-Kracht avonden, persoonlijke sessies en familie(systeem, symptoom) opstellingen XL. We hebben ieder op onze eigen unieke manier onze kwaliteiten gebundeld om samen en apart nog meer te worden. En dat is wat we graag aan anderen door willen geven, dat deze mogelijkheid ook voor jou is weggelegd! Liefde en Respect, Mededogen en Compassie zijn hierin de sleutel woorden.

Onze vorige nieuwsbrief is al weer ruim ’n jaar gelden. Toen maakte we bekend dat ‘’Sherpa’’ door de ‘fusie’ van ons, Inge en Marlies, naast Trainingsbureau  ook een Spiritueel Centrum is geworden. Nu, een jaar later zijn er velen mooie momenten en ontmoetingen geweest met mensen die ons via ons aanbod hebben gevonden. En we zijn heel blij weer echt nieuws te hebben!

Een lang gekoesterde wens gaat hiermee in vervulling, een wens die we beide los van elkaar al heel lang hadden. Sinds twee maanden hebben we in het buitengebied rond Zutphen een boerderij kunnen huren. Dit biedt ons de mogelijkheid om onze gekoesterde wens in vervulling te doen gaan.

Namelijk om kleinschalig met groepen te werken tijdens aaneen gesloten dagen (weekeind). Hiermee kunnen we de energie hoger optillen en  ‘vasthouden’, zodat er op een dieper niveau grootse dingen kunnen gebeuren. Met deze locatie is namelijk de mogelijkheid ontstaan om mensen ook bij ons te laten slapen. Door de ruimte die we buiten hebben en met de ligging van de boerderij kunnen er zowel binnen- als buiten rituelen plaats vinden. Een open vuur maken, Raku stoken, verhalen maken en vertellen, een warmte hut, wandel-meditatie, de mogelijkheid tot kamperen enz.. We staan open voor suggesties, kwaliteiten en ideeën van anderen die hierop aansluiten en daarmee jou, en onze ideeën kunnen bundelen om de mogelijkheden in aanbod  te kunnen vergroten. Vandaag bijvoorbeeld kregen Inge en ik onze eerste boogschiet les van Sylvia, in de fruitboomgaard van de boerderij. Een prachtige manier om je te leren centreren, focussen en je hart te openen.. De Indiaan in ons kwam daarmee naar boven uch! Wie weet wordt het wel een onderdeel van ons buitenprogramma.

Ook heeft deze plek de mogelijkheid om mensen die even rust nodig hebben of gewoon in stilte willen zijn die gelegenheid aan te bieden. Een plek waar ze helemaal met zichzelf en alleen in een eigen ruimte kunnen zijn, maar toch niet helemaal alleen als je dat te alleen vindt. De ruimte heeft een eigen tuin, overdekt terras en alle voorzieningen die nodig zijn voor een fijn verblijf, zoals keuken/kamer, badkamer met slaapkamer,  ’n meditatieplek, een boekenkast met boeken tv etc., geheel op zichzelf staand. In overleg kan er gebruik gemaakt worden van sauna. En er kan in overleg begeleiding en/of sessies van ons plaats vinden, maar dat hoeft niet.

De locatie aan de IJsselkade 8 blijft gewoon bestaan en daar blijven we doen wat we tot nu toe hebben gedaan. Intensieve langdurige sessies zouden eveneens in overleg op de boerderij kunnen plaats vinden. We zijn erg nieuwsgierig wat deze mogelijkheid ons en de ander kan gaan brengen, het is spannend en mooi!

We zijn wederom ‘’De Kosmos’’ zeer dankbaar dat boerderij op ons pad is gekomen!Maar nu gaan we haar eerst zelf in ’eigendom nemen’, zodat we het straks op een passende wijze kunnen gaan delen, hopelijk met velen. Dat zou toch heel bijzonder zijn dan kunnen onze verlangens, onze kwaliteiten, onze passie en onze Liefde samen gedeeld worden met hen die bij ons komen.

Vriendelijke groet vanuit een liefdevolle verbondenheid.

Inge en Marlies.