Terugblik, half jaar aanwezigheid in India voor project Bal Anand

Beste donateurs en anders betrokkenen bij het project.
Na alweer ruim een maand in ons "koude" nederland te vertoeven geef ik graag via het blog van Sherpa een overzicht  van de Euro 3248 die ik (Elly) ter plekke kon besteden aan het weeshuis en de zorgboerderij in Mumbai en Karjat.

Er is ten eerste een groot bedrag gegaan naar de reparatie en opknappen van de slaapvertrekken en de activiteitenruimte op de zorgboerderij. Door oa de hevige regenval waren de daken gaan lekken waardoor het onbewoonbaar bleek.
De reparatie was al in volle gang toen ik in juli aankwam en gelukkig konden we na ongeveer twee weken weer  de slaapkamers betrekken.

Het was mij ook al snel duidelijk dat er grote behoefte was aan basismateriaal. Hieronder volgt een opsomming van de meest belangrijke producten die ik gedurende mijn tijd in India aangeschaft heb.
Slippers ,
luiers (katoen en wegwerp),
schoonmaakmaterialen,
medische kosten / hulp en verbandmiddelen en medicijnen,
tuingreedschap en agricultuur materialen,
muziekinstrumenten,
hobby materialen,
(muur)verf , kwasten ,
materiaal om omheiningen te maken,
keukengereedschap,
(Zak) lampen,
paraplus en regencapes,
vervoerskosten, (riksja etc)
uit eten en dagjes uit  / vakantiedagen

Het afgelopen half jaar heb ik onder andere mijn bijdrage kunnen leveren aan de basisbehoeften van de kinderen en het coachen van de medewerkers in de omgang met de gehandicapten en kinderen met oa gedragsproblemen.
Dagprogramma's  en werkzaamheden zijn aangepast voor de kinderen op Umang en verbetering van de dagelijkse gang van zaken in het weeshuis en op de zorgboerderij is regelmatig besproken. Verder heb ik aanbevelingen voor zowel het weeshuis als de zorgboerderij gedaan en die staan in een speciaal verslag.
Deze is reeds besproken met de directrice.
Tevens is Inge ook in augustus / september in het weeshuis en de zorgboerderij geweest om Elly te ondersteunen.

Sherpa wil Elly en alle donateurs erg bedanken zodat bovenstaande gerealiseerd kon worden en het werd meer dan gewaardeerd door alle kinderen en de staf van het weeshuis en de zorgboerderij!

    

 
   

coachingteam