De laatste ontwikkelingen vanaf het India project

Lieve donateurs en anderszins betrokkenen, een lieve groet van Elly vanuit het heerlijk India

vanwege de regentijd was het helaas niet mogelijk om dit blog eerder bij te werken.Nu schijnt de zon weer volop en is de internetverbinding een paar uur per dag langzaam maar bruikbaar.

Het weeshuis:
In het weeshuis zijn er veel kinderen geadopteerd en dat gaf voor de andere kinderen die bleven wel wat rust en extra aandacht, inmiddels zijn er alweer kinderen voor terug en zelfs een paar baby's van een paar weken!
Die vragen natuurlijk weer op een andere manier aandacht.....
En regelmatig komen er een aantal kinderen voor hun rust even mee naar de zorgboerderij, want daar hebben ze de ruimte en kunnen ze heerlijk buiten lopen!

Ik ga straks een paar workshops geven over hoe om te gaan met de verstandelijk gehandicapten (gedrag) en over de samenwerking. Deze is voor alle medewerkers verplicht.

Er is nog steeds geen goede luierfabricant gevonden die kwalitatief de juiste luiers heeft die we nodig hebben. Het is toch niet zo eenvoudig hier in India.
Wel zijn er katoenen luiers aangeschaft maar we hebben ook andere nodig...

Ook zal Sherpa een financiele bijdrage leveren aan de geplande vakantie voor een aantal kinderen uit het weeshuis; voor het eerst in hun leven 5 dagen en nachten weg!

De zorgboerderij:
- Hier is een aardig gedeelte van het geld zoals ik al eerder schreef naar de hard nodige reparaties en opknappen vd slaapvertekken van de kindeen en de activiteitenruimte gegaan.
Verder is er oa al aangeschaft:
- ondergoed , slippers
- schoonmaakmateriaal, moppen , emmers, toiletborstels etc
- gitaar en andere muziekinstrumenten
- medicijnen en verbandmiddelen / ehbo spullen
- paraplu's en regencapes
- keukenschorten en ander keukenmateriaal (messen, chapatie roller en plaat etc)
- kleding opbergboxen
- verfmateriaal
- taxikosten voor uitjes met de kids

Dit is het weer even voor nu , ik zal jullie over een maand weer een update geven. hier wordt er momenteel hard gewerkt om straks de rijstoogst goed binnen te halen en andere zaden te gaan planten en er zijn 8 puppies geboeren en die eisen tevens de nodige andacht op!
Veel zonnige groeten vanuit India en dank namens al de kids hier vor jullie donaties, het kan gelijk worden gebruikt en is zichtbaar en dat is het unieke van hier in dit project naar mijn mening.
En voor degene die nog meer willen lezen is er het blog:
www.engelnicaragua.waarbenjij.nu 

coachingteam