Achtergrond

Sherpa wil mensen de kans geven om zich persoonlijk en maatschappelijk te ontwikkelen. Het geeft mensen de gelegenheid om emotioneel en spiritueel te groeien. Sherpa creëert een plek om te ontmoeten! Daarnaast is Sherpa een bedijf en spiritueel centrum dat maatschappelijk verantwoord onderneemt, een deel van de winst zal ten goede komen aan projecten die mensen, vooral vrouwen en kinderen, ondersteunen.
Ons oogmerk is niet het maken van winst, maar het bevorderen van ontwikkeling, zowel door coaching / trainingen van de mensen hier, als ook door bij te dragen aan de ontwikkelingshulp in andere landen.
Wij gaan ervan uit dat ieder mens in staat is zichzelf positief te ontwikkelen, zolang er aan de eerste levensbehoeften wordt voldaan.

Wij hebben op meerdere manieren hierin ons steentje proberen bij te dragen (en zullen dat ook blijven doen) d.m.v. ondersteunen van projecten zoals bijv. in Nicaraqua (opknappen en geld doneren vrouwenhuis) en 3 x India (doneren geld, als ook aandacht te geven aan de wees- en gehandicapte kinderen). 

Hier een kleine impressie:

   

  

  

  

   
   

Waarom de naam Sherpa?

Sherpa’s zijn gidsen in de Himalaya, de hoogste bergketen ter wereld, die mensen begeleiden en hun lasten dragen. Ze nemen ze mee naar de toppen, maar zorgen er ook weer voor dat ze veilig afdalen. Het zijn mensen die van oorsprong uit Tibet komen en zich in Nepal hebben gevestigd. Het zijn zeer creatieve mensen die onder de meest erbarmelijke omstandigheden kunnen overleven en die voor ieder probleem een oplossing weten te vinden.

 

De ontwikkeling van Sherpa trainingsbureau.

Inge heeft Sherpa opgericht in 2002 en zij heeft in 2014 Marlies  gevraagd om mede eigenaar te worden. Om zo beide kwaliteiten te bundelen en verantwoordelijkheden te delen. Zodat ze samen meer kunnen zijn en een groter programma kunnen aanbieden en hopelijk velen weten te bereiken. Deze samenwerking heeft er toe geleidt dat  ’’Sherpa’’ Trainingsbureau’’ nu ook een Spiritueel Centrum is geworden.

coachingteam